Laatua lattiasta kattoon!

Maalausliike Vilén & Syrjänen Oy on vuonna 1951 perustettu maalaus- ja korjausurakointiyritys. Olemme kiinnostuneita toteuttamaan kaikenlaisia ja -kokoisia maalaus- ja korjausurakointiprojekteja ympäri Suomen asiakkaidemme toiveiden mukaisesti.

Toiminnassamme pyrimme laatujärjestelmämme mukaiseen laadukkaaseen ja luotettavaan toimintaan. Hyvä ja tasokas laatu saavutetaan ammattitaitoisen henkilöstön, laadukkaiden materiaalien ja yhteistyökykyisen toiminnan avulla.

Kokemus näkyy!

Pitkä historiamme on tuonut mukanaan yli seitsemänkymmenen vuoden kokemuksen rakennuspinnoista. Palvelumme kattaa sisäpuoliset tasoite- ja maalaustyöt, julkisivu-urakoinnit, peruskorjaukset ja hiekkapuhallukset pääurakoitsijana tai aliurakointina. Lisäksi pystymme tekemään vaativampiakin erikoistöitä asiakkaan toiveiden mukaisesti aina koristemaalauksista erikoistapettitöihin.

Pitkä yhteistyö tavarantoimittajiemme kanssa luo puitteet saumattomalle toiminnalle ja asiakkaan kannalta nopealle ja luotettavalle palvelun toimitukselle.

Luottamus ennen kaikkea!

Maalausliike Vilén & Syrjänen on Pintaurakoitsijat Ry:n, Rakennusteollisuus RT:n sekä Rakentamisen laatu RALA:n jäsenliike.

Katso RALA Ry:n yritysraporttimme:
RALA-TODISTUS-PDF

Vastuullinen yritys

Kuulumme Tilaajavastuu.fi -järjestelmään, josta tilaajavastuulain vaatimat asiakirjat pääsee tarkastamaan pikatarkastuksella.

Täydellisen raportin katsominen vaatii rekisteröitymisen Tilaajavastuu.fi -järjestelmään.

Yrityksemme historia

Yrityksen perustajat Reino Vilén ja Eino Syrjänen tutustuivat sodassa. Sodanjälkeisellä jälleenrakennuskaudella he perustivat yhteisen maalausalan yrityksen, joka rekisteröitiin vuonna 1951. Maalarimestarit Reino Vilén ja Eino Syrjänen johtivat yhdessä yrityksen toimintaa Eino Syrjäsen kuolemaan saakka, jonka jälkeen Reino Vilén jatkoi yksin yrityksen johdossa. Vuonna 1979 Reino Vilénin poika Raimo Vilén tuli mukaan yrityksen toimintaan. Varsinainen sukupolvenvaihdos tapahtui vuonna 1980 jolloin Raimo Vilén siirtyi yrityksen johtoon. Vuonna 2005 yrityksessä toteutettiin jo kolmas sukupolvenvaihdos. Yrityksen johtoon siirtyivät nykyinen toimitusjohtaja Tomi Oksanen sekä kehitysjohtaja Antti Vilén. Yrityksen 60-vuotisjuhlia vietettiin 2011 työn merkeissä.

Yrityksemme perustajista Reino Vilén oli aloittanut maalarinoppinsa Sysmässä. Hän jatkoi 1930-luvulla alan töissä Helsingissä. Reino Vilén oli nuorena innokas hiihtäjä ja siirtyi myöhemmin keilailun pariin. Hän oli keilaseura Telan avainhenkilöitä. Reino Vilén toimi Suomen Maalarimestariliiton puheenjohtajana, Helsingin Maalarimestariyhdistyksen johtokunnassa sekä Rakennusteollisuuden keskusliiton hallituksessa.

Raimo Vilén tuli mukaan maalausliikkeen toimintaan vuonna 1979 urheilu-uransa jälkeen. Hän on toiminut lukuisissa luottamustoimissa mm. Suomen Maalarimestariliiton puheenjohtajana, Helsingin Maalarimestariyhdistyksen johtokunnassa sekä Rakennusteollisuus ry:n hallituksessa.
Yrityksen nykyinen johto on seurannut edeltäjiensä viitoittamaa tietä luottamustoimissa. Tomi Oksanen on toiminut Pintaurakoitsijat ry:n hallituksessa ja johtokunnassa sekä Työehtosopimusneuvottelukunnan jäsenenä. Hän on osallistunut myös Helsingin Maalarimestariyhdistyksen ja Helsingin Maalariammattikoulun johtokuntien toimintaan. Antti Vilén on työskennellyt mm. Kustannus Oy Hakkurin hallituksessa ja Helsingin Maalarimestariyhdistyksen johtokunnassa. Yhdistyksen taloudenhoitaja Antti Vilen on toiminut vuodesta 2014 lähtien.

Maalausliike Vilén & Syrjäsen toimitilat olivat Helsingin keskustassa vuoteen 1987 saakka, jolloin yritys muutti Vantaan Vaaralaan.

Olemme suorittaneet toimintavuosien aikana monipuolisia maalausalan töitä. Yritys on urakoinut tavanomaisten korjaus- ja uudisrakentamiskohteiden pintakäsittelytöiden lisäksi mm. jäänmurtaja Tarmon ja Finnjet matkustaja-aluksen maalaustyöt. Eräs erikoisimpia kohteita yrityksen työhistoriassa on ollut vuonna 1975 Roomassa Villa Lanten sisä- ja ulkopuoliset maalaustyöt. Nykyisin toiminta on keskittynyt pääosin Etelä-Suomen alueelle.